×

WAAROM SMULDERS CARSYSTEMS?

1 Samen naar de beste oplossing.
2 Wij maken een scherpe offerte.
3Afspraak is AFSPRAAK

Als u vragen heeft bel ons even 040-7820200 of stuur een mail naar info@smulderscarsystems.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag-Vrijdag 09:00-17:30 uur
Zaterdag - gesloten
Zondag -gesloten

FORGOT YOUR DETAILS?

AUTO ALARM VOERTUIGVOLGSYSTEEM

INBOUW KLASSE 5 ALARM

INBOUWEN VAN AUTO ALARMSYSTEMEN IS MAATWERK.

Laat Maatwerk nu onze passie zijn!

Hoe werkt een voertuigvolgsysteem?

Een SCM voertuigvolgsysteem (SCM klasse 4 of 5) beveiligt uw auto tegen sabotage en diefstal. Een voertuigvolgsysteem wordt gekoppeld aan een startonderbreker of aan een alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Zodra de startonderbreker gesaboteerd wordt of het alarmsysteem geactiveerd wordt maakt het voertuigvolgsysteem automatisch melding hiervan aan de meldkamer. Het goedgekeurd SCM voertuigvolgsysteem dat wij leveren is geschikt voor elk type en merk auto en functioneert zoals een af-fabriek alarm. Het alarm wordt bediend via de originele sleutel.

Nieuwe regelgeving SCM voertuigvolgsysteem

Vanaf 1 januari 2021 zal de klassenindeling voor voertuigvolgsysteem wijzigen. De klasse voertuigvolgsysteem wordt opgesplitst naar Klasse 4 en Klasse 5, zoals in het verleden ook werd gehanteerd. Een voertuigvolgsysteem dat volgens de nieuwe eisen is goedgekeurd hoeft vanaf 1 januari 2021 niet meer te beschikken over een jamming detectie.

Klasse 5 is een systeem dat 24/7 automatisch de positie van het voertuig kan bepalen en real-time kan doorgeven aan een PAC, alsmede een blokkeersysteem. Dit systeem is minimaal voorzien van de volgende functies: 

 • positiebepaling volgens GPS; 
 • communicatie via GSM;
 • startonderbreker/blokkeersysteem welke na diefstal verplaatsing van het voertuig op eigen kracht kan voorkomen; 
 • koppeling aan een klasse 3 alarmsysteem voor doormelding aan de alarmcentrale en een automatische inschakeling van het blokkeersysteem. 

Om het gebruik van jamming bij voertuigvolgsystemen tegen te gaan wordt er gebruik gemaakt van jamming detectie. Dit is één van de nieuwe eisen gesteld door het VbV aan een voertuigvolgsysteem.

Jamming is het verstoren van de GPS, GPRS en GSM communicatie, waardoor het voertuigvolgsysteem de positie niet meer kan doorgeven aan de meldkamer na diefstal. Als de crimineel toch een jammer gebruikt zal een extra startonderbreker worden ingeschakeld waardoor het (her)starten van de auto niet meer mogelijk is. Alleen wanneer uw auto gejammed wordt zal de extra startonderbreker vrijgegeven moeten worden middels een extra eigen autorisatie. Het vrijgeven van de extra startonderbeker kan middels een app, via de meldkamer of een draadloze transponder. In praktijk zal dit weinig voorkomen.

Particuliere Alarm Centrale (PAC) & Ritregistratiesystemen

PAC Erkende meldkamer vanaf € 20,51 per maand

Diefstal- en inbraakmeldingen van auto’s uitgerust met een SCM voertuigvolgsysteem dat door ons is ingebouwd worden opgevolgd door een erkende Particuliere Alarm Centrale (PAC). Alleen erkende meldkamers zijn bevoegd om een alarmmelding door te geven aan de politie.

U betaalt bij ons geen hoge abonnementskosten. De meldkamer kent een vast tarief van € 20,51 per maand incl. BTW zonder bijkomende kosten. Het abonnement van de meldkamer is maandelijks opzegbaar. U zit dus nergens aan vast.

Uitbreiding met goedgekeurde ritregistratie mogelijk

Als één van de weinige aanbieders heeft ons SCM voertuigvolgsysteem de mogelijkheid om het uit te breiden met ritregistratie. Zo houdt u gemakkelijk een sluitende rittenregistratie bij. De ritregistratie voldoet aan het keurmerk ritregistratie.

Dit houdt in dat de ritregistratie voldoet aan de eisen die worden gesteld door de Belastingdienst. Zo voorkomt u onnodige discussies achteraf met de belastingdienst en heeft u er nagenoeg geen omkijken naar.

WAAROM EEN AUTO ALARM VAN SMULDERS CARSYSTEMS?

Wij staan voor: service, maatwerk en
bovenal PASSIE. Alle oplossingen onder één dak.

 • SERVICE

  Wij weten als geen ander dat je moet kunnen vertrouwen op afspraken die je met elkaar maakt.
 • MAATWERK

  Maatwerk begint bij het goed luisteren naar wat u te zeggen heeft. Wij zijn de partner in het zoeken naar oplossingen. Het inbouwen en afstemmen van alle systemen is een vak apart. Wij voldoen aan de hoogste eisen van Kiwa SCM.
 • PASSIE VOOR ....

  Onze klant
  Techniek
  Maximale efficiency
TOP